mix

Кримиковци-в очакване на Годо.

Posted on: 27.10.2008

Метарургита на Украйна е основен отрасъл на икономиката и : 27% от Брутния Вътрешен Продукт, произвежда продукция за 28 млрд. $ по данни за 2007 година. В отрасъла са заети около 500 хиляди души. От поместената по-горе таблица, може да се види, че производството е спаднало с близо 50 % и от общо 36 доменни пещи 16 са спрени. В същото време, в резултат на рязко спадане цената на металите, складовете на металулгичните предприятия са претъпкани с готова продукция. Жестока криза, въпреки собствената суровинна база- руда и въглища и по евтения газ в сравнение с България.

Металургията на Русия е по конкурентноспособна но също изпитва трудности, въпреки инжекциите от страна на държавата-по евтин газ и намаление на тарифите за ЖП транспорт на суровини и готова продукция с 40 %.

Всичко това го пиша понеже слушам по радиото и чета по вестниците, че м-р П.Димитров и синдикати очакват да дойде Годо от Украйна или от някъде другаде за да даде поръчка на ишлеме или да инвестира в Кримиковци. Или както казват : Късно е либе за китка.

1 Response to "Кримиковци-в очакване на Годо."

Интересная информация. Спасибо!

Вашият коментар

Блог класация

Blog Stats

  • 307 952 hits