mix

Муслим Магомаев почина.

Posted on: 25.10.2008

Днес 25 октомври на 66 години в Москва почина Муслим Магомаев след тежко и продължително боледуване. Той беше най честия гост на радиоточките по работните места, БНР и БНТ през 60, 70 и 80-те години на миналия век. Лека му пръст.

Advertisements

8 Коментари to "Муслим Магомаев почина."

Графе, добре си описал живота на Муслим. Искам да добавя само:
Миналата година, преди неговия 65 годишен юбилей той разказва :”Аз не получавам никаква пенсия нито в Русия нито в Азербайджан. А адресна регистрация получих неотдавна. Целият си живот го изживях в Москва като бакинец, женен за москковчанката Тамара Синявска. И гражданство на Русия също получих неотдавна. По този повод дори молих за помощ Гайдар Алиев / първия президент на Азербайджан, след разпада на СССР/. От тогава получавам от Баку само някаква премия. Но това не е пенсия а някакъв жест от държавата за популизиране на републиката и народа.” Явно си е заминал обиден.
Сряда 29 октомври ще бъде погребан в Баку в алеята на видните азербайджанци.

Изпуснах връзката към личния му сайт:
http://magomaev.info/main.html

Почина един велик певец от ранга на Павароти, само дето избра да живее в СССР. Един велик азербайджанец с уникален глас, който ще остане в паметта на поколения от много бивши социалистически държави. Велик певец, който слезе от сцената за да остане като крал на съветската естрада, за разлика от мошеници като Кобзон и др. Мир на праха му.

Явно не само в България талантливите хора се обричат на забвение. Но при руснаците това е типично поведение – не могат да търпят хора от други националности да ги превъзхождат в нещо. И си отмъщават по най-долния начин. Жалко за самородния талант. Вечна му памет!

Сега разбрах, че е починал.Вечна му памет!
Така и не съм чула информация преди години по телевизиите. Прекрасен певец от моето детство. Песните му са с нас и той живее чрез тях.

И сега ако чуя негова песен, запявам. Страхотен певец, страхотен глас.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: