mix

Републиканците избраха своя предварителен кандидат за президент.

Posted on: 21.02.2010

Предварителното гласуване, проведено сред членовете на Републиканската партия на САЩ, избра за кандидат на постта президент на изборите през 2012 година Рон Пол.

За него гласуваха 31 % от републиканците, участващи в конференцията „Консервативно полическо действие“. На второ място с 22 % е Мит Ромни, а бившия губернатор на Аляска Сара Пейлин набра 6 % от гласовете.В гласуването са участвали 2500 души.

Сега 75 годишния Рон Пол, по професия – акушер генеколог и либертарианец, е член на Палатата на представителите на Конгреса. През 1988 година той участва в президентските избори като кандидат на от Либертарианската партия. Преди изборите през 2008 година претендираше за издигането му за кандедят президент от Републиканската партия, но тогава победи Джон Маккайн.

Рон Пол предлага: Пълно изтегляне на воските от Ирак; САЩ да напуснат ООН и НАТО; Ликвидация на Федералната резервна система, а също така ограничаване на държавната намеса в регулирането на икономиката.

Който се интерисува от философията на Рон Пол може да прочете неговата книжка „ Манифест: Революция“ тук. За съжаление на руски, но къде може човек да прочете такива книги свободно и безплатно?

Не знам дали няма да бъде декласиран на медицинските прегледи.

Advertisements
Етикети:

3 Коментари to "Републиканците избраха своя предварителен кандидат за президент."

Ами… либертарианец – какво да го правиш. Но къде им е акълът на републиканците, не ми е ясно.

Интересно. До момента либертарианизмът по-скоро е представян като алтернатива на статуквото, основно в своите лява или по-анархистична форма. Десният тип либертарианизъм е странен на някои места и може би малко противоречив.
Мисля си, че подкрепата на либертарианска кандидатура от страна на консерваторите е просто опит да брандират либертарианските ценности като републикански и така да убият окончателно и без това маргинализираната в Щатите либертарианска партия.
Исторически погледнато, такава кандидатура има обосновка – Рейгън е бил привърженик на либертарианизма, той е един от най-обичаните президенти и до момента може би няма по-популярен републиканец от него, макар и самият той да е сравнително объркан в политическата си нагласа (започва като демократ).
Интересното е дали либертарианските възгледи на Рон Пол ще издържат в контекста на консерваторите, или по-скоро ще бъдат асимилирани от тях. Последните републикански президенти (династията Буш) нямат нищо общо с подобни възгледи, и до голяма степен дискредитираха консерваторите пред света, не само в Щатите, а щом те имаха трите последни републикански мандата значи подобни възгледи не са малка част от консерваторската партия и лоби.
Аз смятам, че тези възгледите и политиките на Рон Пол имат повече шанс да оцелеят като легитимна част от либертарианска партия, макар и в противоречие с други части от нея, отолкото като маргинална част от консерваторска платформа, където просто могат да бъдат изконсумирани на една хапка.

Я с Вами согласен

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: