mix

Часовникът на Съдния Ден.

Posted on: 15.01.2010

На 14 януари 2010 година минутната стрелка на така наречения часовник на Съдния Ден беше върната назад на едно деление назад. Часовникът показващ времето до полунощ, който символизира глобалната катастрофа, сега е на 23.54 .

Учените, отговарящи за движението на стрелките на така наречения часовник на съдния ден, са счели, че ситуацията в света е повлияла позитивно на международните усилия за намаляване на ядрения арсенал, а също обещанията за борба с глобалното затопляне, и специално – да се намали изхвърлянето на парникови газове в атмосферата. Не изключвам, че са взети в предвид, че САЩ се отказа от разполагане на системата ПРО в източна Европа, а също така преговорите между Москва и Вашингтон по подписване на нов договор за съкращение на стратегическите въоръжения.

В същото време, изглежда, не са отчетени новите ядрени изпитани в КНДР, скандала около тайния завод за обогатяване на уран в Иран, Закона, приет от Руската Дума, за изполване на ядрени удари в местни комфликти и разработките на Китай и Индия за технология за унищожаване на спътници в космоса.

Часовника на Съдният Ден е създаден през 1947 година от американските учени и редакцията на списанието Bulletin of Atomic Scientists.. Първоначално настъпването на полунощта се е свързвала с ядрената катастрофа. По късно, са започнали да отчитат и други фактори, заплашващи човечеството – екологически и технологически.

Advertisements
Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: