mix

Президентът на ЮАР вдигна петта сватба.

Posted on: 06.01.2010

Президентът на Република Южна Африка Джейкъб Зума сключи брак за пети път. Така Тобека Мадиба стана третата съпруга на полигамния държавен глава на РЮА. Бракосъчетанието се състоя в провинция Квазулу-Натал по местните обичаи. Президентът беше облечен в зулуско племенно облекло. На церемонията присъстваха десетки роднини, много политици и видни бизнесмени.

 „Това е традиционна работа, с много танци и празненства. По-късно ще убием няколко животни и ще пируваме с гостите“ – каза Майк Земя, брат на президента.
68-годишният Зума беше сгоден за Тобека Мадиба, която е на 37 години, от 2007 г. Тогава, според местните традиции, той плати откуп за булката. Двамата вече имат три деца.

 Това е пети брак за Джейкъб Зума. Той се жени за първата си съпруга и негова младежка любов Сизакеле Кхумало през 1973 г. Зума нееднократно демонстрира безкрайното си уважение към нея, като я нарича моята жена, сестра, приятелка и майка. Сизакеле управлява голямото семейство, в което според различни данни има между 14 и 22 деца от съпруги и любовници.

 Втората съпруга Кейт Манчо се самоубива през 2000 г. С третата си законна съпруга Нкосазана Дламини-Зума президентът е разведен от 1998 г. Те обаче запазват приятелски отношения, като благодарение на него тя дори става министър в правителството на Нелсън Мандела. Нкосазана беше поканена и в новия кабинет и назначена за министър на вътрешните работи на РЮА.

 С четвъртата законна съпруга – 34-годишната Номпумелело Нтули, Зума сключва брак в началото на 2008 г.

Автор : Ройтер, БНР

А тук  можете да видите още много снимки от зулуската сватба и обичай. 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: