mix

Пропорции на красивото женско лице.

Posted on: 19.12.2009

Основните фактори, определящи красотата на женското лице , са разстоянието между зениците на очите и разстоянието между очите и устата. Затова пише The Daily Telegraph позовавайки се на резултатите на изследванията, извършени от учени от университета в Торонто.

Болшинството изпитвани са считали за красиви лица редактираните фотографии, където тези параметри са приведени към определени съотношения. Дължината между зениците на двете очи трябва да е от 46 до 50 % от ширината но лицето от ухо до ухо, а разстоянието между устните и очите – от 33 до 36 % от разстоянието от линията на израстване на косите до под брадата.

Изследователите отбелязват, че болшинството жени се вписват в тези параметри. Много от знаменитостите също влизат в рамките на тези параметри. На снимката е Джесика Алби – пример за такова съотношение на параметрите.

Във същото време Анджелина Джоли не притежава такива характеристики, което не и пречи ежегодно да влиза в рейтингите на най сексуалните жени. Както пише вестника, горе-указаните параметри лесно могат да се променят при помоща на прическата .

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,062 hits
Advertisements
%d bloggers like this: