mix

Time разкри сценария на „откритата линия“ на Путин

Posted on: 11.12.2009

Въпросите на руснаците към Владимир Путин, зададени на 3 декември в хода на телевизионното предаване „прямой линии“, са били щателно съгласувани с неговата прес-служба, твърдят от списание „Time“.

Изданието е успяло да поговори със студента от Санкт-Петербургския минно- геоложки институт Андрей Куриков, който зададе на Путин въпрос дали ще издигне кандидатурата си на изборите за президент през 2012 година. По думите на Куриков, на този въпрос настоявали сътрудниците на прес-службата на Путин, трениращи го два дни до транслацията.

„Всичко беше организирано много щателно. Те събраха студенти от разни институти от цялата страна, един от които беше нашия“,-разказва студента. По негови думи, той заедно с четири състуденти пътували с влак до Москва, след което ги настанили в подмосковска почивна станция. „Тук бяха настанени всички студенти. Обслужването беше много добре и ние за нищо не плащахме“,- добавя Куриков.

Както пише Time, репетицията на общуване на студентите с Путин, организирана от неговата прес-служба и сътрудници на телевизионния канал „Вести“, е продължала два дни. Куриков разказва, че той и приятелите му са имали свои въпроси, интересуващи ги като студенти в минно-геоложкия институт, обаче прес-службата настоявала за по-общи и значими въпроси.

Съгласно официалната стенограма на програмата, Путин е отговорил на въпроса на студента следното: „Аз размишлявам. Време има достатъчно. […] В зависимост от това, как ще се развива икономиката, в социалната сфера, ще се приемат съответни решения по изборната компания през 2012 година. Но сега сме 2009 година“

Прес-службата на Путин е заявила на Time, че общуването на премиера с народа е била подготвено с тяхно участие, но е нямало никакъв планиран въпросник. „Хората сами задаваха въпроси, които считаха за нужни“- цитира заявлението на прес-службата списанието.

Или с две думи: Открита линия = реалити-шоу.

.

Advertisements

2 Коментари to "Time разкри сценария на „откритата линия“ на Путин"

Хе, то не е нужно time да го разкрива. Беше си ясно от самото начало:)

За нас,живяли през социализма, е ясно и очевадно!
Time се чете от огромна аудитория, та нека и те знаят 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: