mix

Unfriend – английската дума на 2009 година.

Posted on: 18.11.2009

Думата на 2009 година по версията на Нов Оксфордски Американски Речник /The New Oxford American Dictionary/ стана „ unfriend” / неща като: ей, приятел айде у лево/

Глаголът „unfriend“ означава да зачеркнеш някой от списъка на приятелите на блога или в социалната мрежа, поясняват съставителите на речника. Други претенденти за дума на 2009 година са били: „netbook“, „paywall“ / платен достъп към информация, съдържаща се на сайта на вестник/списание/, а също и„birthers“ / привържениците на теорията, Барак Обама е роден извън САЩ и няма право да заема поста президент/.

Новите думи появили се през годината първоначално се включват в онлайн-версията на The New Oxford American Dictionary, а след това и в печатното издание.

В по предишни години главните думи по версията на The New Oxford American Dictionary, станаха „locavores“ / потребители, предпочитащи да купуват стоки, местно производство, нещо като „Купи българското“/, „hypermilers“ / хора, занимаващи се с усъвършенстване на автомобилите си и навици за шофиране с цел икономия на гориво/, а също така „подкаст“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,062 hits
Advertisements
%d bloggers like this: