mix

Публикуваха дневниците на любовницата на Мусолини.

Posted on: 17.11.2009

Кларина Петачи Кларета Петачи

В Италия бяха публикувани дневниците на любовницата на Бенито Мусолини Кларета Петачи /Claretta Petacci/. Откъси от книгата „Неизвестния Мусолини“ която излиза в сряда 18 ноември, бяха публикувани вчера в Corriere Della Sera.

Изданието съдържа откъси от дневника на Петачи 1932 – 1938 година, които се съхраняват от нейния единствен жив наследник, племенника и Фернандо, който живее в Аризона.

Петачи описва няколко срещи с Хитлер-и по специално, по време на неговата визита в Рим и на знаменитата Мюнхенска конференция през 1938 година, на която се решавал въпроса за за анексията на Чехословакия. Тя записва думите на Мусолини за Хитлер:“Приема в Мюнхен беше фантастичен, а фюрера по душа е много сантиментален. Когато ме видя, в неговите очи имаше сълзи. Аз, в действителност, съм му симпатичен. Но понякога той изпада в ярост, която мога да контролирам само аз.“

По думите на Петачи, отбелязвал слабостите на римския папа Пий ХІ. „Даже убедените католици не му се доверяват. Той практически загуби целия свят, Германия – напълно. Той не знае как да запази вярващите и направи много грешки във всичко.“

Дневникът на Кларети Петачи разказва, как Мусолини ненавиждал евреите и арабите, а също и между националните бракове, които италианците сключвали в северно-африканските колонии с представители на негроидната раса. Любовницата на диктатора описва неговите сексуални фантазии и разказва, че Мусолини се е извинявал пред нея за връзките си с други жени.

Бащата на Петачи е бил личен лекар на римския папа Пий ХІ. С Мусолини тя се запознава през 1932 година на възраст 20 години. Италианският диктатор тогава е бил на 49 години. През април 1945 година Мусолини и Петачи са заловени и екзекутирани от италианските партизани, а техните тела са увесени с краката нагоре на градския площад.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: