mix

Ще вадят 100 годищно уиски от ледовете на Антарктида.

Posted on: 17.11.2009

уйски White & Mackay

Шотландската компания-производител на уиски Whyte and Mackay ще изпрати в Антарктида експедиция с задача да изкара от ледовете сто годишно уиски. За това съобщава АР от 16 ноември.

Два сандъка с уиски, произведени от McKinlay & Co , от1909 година стоят в леда на континента. Те били предназначени за група, влизаща в състава на експедицията на британския полярен изследовател Ърнест Шеклтон. През 2006 година бутилките били открити от група съвременни изследователи, обаче те се намирали твърде дълбоко в леда, за да бъдат извадени без специални прибори.

Производителите искат да направят проби на напитката, за да решат, да възобновят ли производството на този сорт уиски. Те вече получили разрешение да извадят само няколко бутилки, но голямата част от уискито ще остане под леда за да напомня за изследователите на Антарктида.

Групата новозеландски специалисти ще се отправи да достави уискито още през януари. Главния купажист на Whyte and Mackay Ричард Петерсон вече заяви, че питието вероятно е съхранило същия вкус и аромат, както преди 100 години.

PS. Идеален повод за добра маркетингова реклама. Вече виждам във въображението си плакатите, листовките и малките картончета или книжлета закачени към гърлото на бутилката. И разбира се, хубава цена.

Advertisements
Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: