mix

Русия подписа всички между-правителствени съглашения за Южен поток

Posted on: 14.11.2009

south_stream_europe_big_eng_final

Днес Русия и Словения подписаха между-правителствен договор за строителството на газопровода Южен поток. Съглашението беше подписано от премиерите на двете страни Владимир Путин и Борут Пахор.

Коментирайки резултатите от срещата, Путин отбеляза, че сега Русия завърши подписването на съглашенията с всички партньори по проекта за строителството на газопровода.

Проекта за строителство на газопровода от Русия в страните от Южна и Централна Европа беше разработен от „Газпром“ и италианската компания ENI през 2007 година. Южен поток трябва да мине по дъното на Черно Море през икономическата зона на Турция в България, а след това се разделя на два клона: единия ще мине през Гърция в Италия, другата Сърбия, Унгария, и Словения в Австрия.

Пропускателната способност на Южен поток ще бъде 63 милиарда кубически метра годишно. Съгласно проекта, газопровода трябва да влезе в експлоатация през 2015 година.

Btw, днес се състоя и футболния мач Русия-Словения за класиране на финалите за световното по футбол в ЮАР, като втори в своите групи. Резултата е 2:1 за Русия.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: