mix

И Саркози трошил берлинската стена

Posted on: 10.11.2009

саркози

Президентът на Франция Никола Саркози разказа в Facebook, как преди 20 години е участвал в разрушаването на берлинската стена.

Саркози разказва, сутринта на 9 ноември 1989 година той разбрал, че ситуацията в Германия рязко се променя, и незабавно отпътувал в Западен Берлин заедно с Ален Жупе /по-късно-премиер на Франция/. Там, недалеч от Брандербургската врата, те попаднали на митинг, участниците на който очаквали скорошното падане на стената. Сред участниците те срещнали Франсуа Фийон /сегашния премиер на Франция/ и заедно тръгват към „Чекпойт Чарли“. Преминавайки в източната част на Берлин, французите се въоръжили с кирки и заедно с жителите на града трошили стената,разделяща града.

Както пише френския вестник Le Figaro, записа в блога на Саркози много експерти го нарекоха противоречив. Журналистите отбелязват, че в утрото на 9 ноември никой-нито в Париж, нито в Берлин- не е могъл да предскаже скорошното падане на берлинската стена. Освен това, по думите на някои очевидци, на западната странна на Чекпойт Чарли този ден е нямало демонстрации.

Българска история.

Advertisements

1 Response to "И Саркози трошил берлинската стена"

Френският президент и премиери, въоръжени с кирки трошили берлинската стена.
Представям си, ако по това време там бяха попаднали наш Гоце и Сергей, как въоръжени с мистрии и лопати, бранят и отново изграждат стената.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: