mix

Индиец съди Unilever за реклама на AXE.

Posted on: 02.11.2009

Индиецът Ваибхав Беди съди компанията Unilever, производител на популярни парфюмерийни продукти, в това число дезодорантите AXE. Иска на 26 годишния индиец е за 26 хиляди фунта стерлинги за отсъствие в продукцията на компанията на обещаното в рекламата въздействие на жените.

„Компанията ме излъга, тъй като в своята реклама те твърдят, че дезодорантите AXE привличат жените. Аз вече седем години ползвам тази продукция, но нито една жена не ми обърна внимание“, жалва се неудачния индиец.

Представям си как Беди седи пред телевизора, гледа рекламата и очаква една от тичащите красавици да го открие малко преди да си легне в леглото. Предполагам, че ако Unilever знаеха за неговите мечти, биха направили нещо за неговото успокоение.

Advertisements
Етикети: , ,

4 Коментари to "Индиец съди Unilever за реклама на AXE."

Любопитно ми е дали ще спечели делото, ако някой погледне сериозно на него.
Аз си представям подобни искове за излъгани очаквания на потребители на хапчета за отслабване например. Там си е направо сериозна ситуацията.

В някои законодателства рекламата се третира като оферта и след като се купи стоката се приема, че има сключен договор. Ако рекламата лъже, то се приема, че и договора не се изпълнява и следват санкции. Най-трудно се доказват персоналните загуби от неизпълняване на договора. Тези дела текат много бавно.
Честно, в тази област не знам нищо да индийското законодателство.

няма нужда да си представяш как седи пред телевизора и очаква красавиците да се затичат

едва ли е толкова тъп, по-скоро използва възможността да спечели малко пари, ако успее да докаже, че рекламата наистина е подвеждаща

Прав си, но не мога да се въздържа да не си представя как седем години е чакал някоя да му се хвърли на врата.Ответника сега ще търси факти, дали пък не е имал някоя тайна приятелка.
Ищецът, явно е по-висша каста щом ползва дезодорант, но 26 хиляди анг. лири ще му са достатъчно да купи на бъщещата булка златни украшения 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: