mix

U2 с рекорди в турнето „360 Degree Tour“.

Posted on: 01.11.2009

U2

Ирландската група U2 Достигна нов рекорд на посещаемост на концерти на територията на САЩ.

Както съобщава Billboard, концерта на квартета на стадиона Rose Bowl в Пасадена, щат Калифорния, състоял се на 25 октомври в рамките на световното им турне „360 Degree Tour“, събра 97 хиляди човека.

Предишният рекорд на посещаемост беше малко над 86 хиляди човека. Този рекорд принадлежеше пак на групата U2, поставен през септември 1987 година, на концерт в поддръжка на албума „Joshua Tree“.

Третия по посещаемост концерт в САЩ също принадлежи на U2 – на 29 септември 2009 година на стадиона FedExField в Мериленд. Концерта е посетен от 85 хиляди души.

В петорката на лидерите влизат още концерта на Pink Floyd в Охайо през май 1994 година с 75 хиляди посетители и концерта на Backstreet Boys в Атланта през февруари 2000 година с 73 хиляди зрители.

Що се касае до рекордите на постъпилите средства, то концерта на U2 в Пасадена заема второ място, като групата е получила 9,9 милиона долара. Първото място заема концерта на тримата тенори / Лучано Павароти, Пласидо Доминго и Хосе Карерас/ на стадиона Giants Stadium в Ню-Джерси на 20 юли 1996 година. Останалите три места в петорката се заемат от концертите на The Rolling Stones през периода 2005-2006 година.

В рамките на турнето „360 Degree Tour“ U2 постави постави рекорд и в Европа. Концерта, в поддръжка на албума „No Line On The Horizon“, на 14 август 2009 година на стадиона „Уембли“ в Лондон беше видян от 88 хиляди зрителя. На този концерт беше изградена за първи път специална въртяща се сцена и всички зрители имаха възможност еднакво добре да видят музикантите.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: