mix

Италианската полиция търси убиец чрез youtube

Posted on: 31.10.2009

Полицията в Неапол качи в YouTube  видиозапис на поръчково убийство на един от босовете на на местната мафия, извършено през май 2009 година. Престъплението е било заснето от камерите за външно наблюдение, пише The Sun.

Полицията е била принудена да публикува записа, за да се опита да установи личността на убиеца. Властите предполагат, че убийството е станало следствие войната между два мафиотски клана за контрол на наркотърговията.

Жертва на убийството е 53 годишния Марио Бачо Террачино (Mario Bacio Terracino), който, по данни на полицията, е бил лидер на един от клановете на „Каморры“ – неаполитанската мафия. Той специализирал в грабеж на банки. През 1991 година той е бил обвиняем за грабеж на 3 милиона долара от банка, но така и не е бил осъден. По сведение на полицията, неговия фирмен почерк е бил проникване в сградите на банките чрез канализационната система.

Също така, Террачино е бил член на банда, която през 1977 година отвлече политика Гвидо де Мартино (Guido De Martino), който беше освободен срещу откуп от 700 хиляди долара.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: