mix

Италианската полиция търси убиец чрез youtube

Posted on: 31.10.2009

Полицията в Неапол качи в YouTube  видиозапис на поръчково убийство на един от босовете на на местната мафия, извършено през май 2009 година. Престъплението е било заснето от камерите за външно наблюдение, пише The Sun.

Полицията е била принудена да публикува записа, за да се опита да установи личността на убиеца. Властите предполагат, че убийството е станало следствие войната между два мафиотски клана за контрол на наркотърговията.

Жертва на убийството е 53 годишния Марио Бачо Террачино (Mario Bacio Terracino), който, по данни на полицията, е бил лидер на един от клановете на „Каморры“ – неаполитанската мафия. Той специализирал в грабеж на банки. През 1991 година той е бил обвиняем за грабеж на 3 милиона долара от банка, но така и не е бил осъден. По сведение на полицията, неговия фирмен почерк е бил проникване в сградите на банките чрез канализационната система.

Също така, Террачино е бил член на банда, която през 1977 година отвлече политика Гвидо де Мартино (Guido De Martino), който беше освободен срещу откуп от 700 хиляди долара.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: