mix

Метеорита в Латвия-инсценировка.

Posted on: 27.10.2009

Латвия

Падането на метеорит в Латвия, за което писаха медиите по целия свят, се оказа инсценировка, която е била спонсорирана от  местният оператор на мобилни връзки „Теле2“. За това вчера вечерта на агентството ЛЕТА съобщи директора по търговията и маркетинга на компанията.

Компанията която е дъщерно предприятие на шведския концерн Теле2 АВ, обеща да компенсира държавата за всички загуби свързани с инцидента. По рано министъра на МВР на Латвия Линда Мурниеце обеща, че отговорните за инсценировката ще бъдат наказани и дори ще се възбуди наказателно дело.

По думите на маркетинговия директор на компанията целта на провеждане на акцията е било да „въодушеви латвийското общество“. „Ние видяхме, че благодарение на това събитие за Латвия заговориха по света, Латвия стана интересна, и не с това, че у нас има криза, на нас ни тежко и трудно, а с това, че тук стана нещо интересно и креативно. Това е уникално достижение.“

В отговор МВР шефката нарече случилото се издевателство над хората и службата на безопасност на Латвия.

Съобщенията за падането на метеорита в северна Латвия се появи през ноща на 26 октомври. В интернета се появиха видео-материали от мястото на падането му, на което се виждаше дупка с диаметър около 20метра с горящ на дъното предмет. Учените които посетиха мястото на произшествието, веднага се усъмниха в естествения произход на метеорита, а също така си направиха извода, че кратера е изкопан от човешка ръка.

И Бат’ Бойка въодушевява българското общество по време на криза с разкриване на далавери и изчезнали секретни доклади.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,062 hits
Advertisements
%d bloggers like this: