mix

Започна продажбата на Windows 7.

Posted on: 23.10.2009

ундоус 7

Вчера, 22 октомври стартира продажбата по света на Windows 7. Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмер  представи новата операционна система в Ню Йорк, а сътрудниците на Microsoft от Редмонт удариха камбаната при откриване на сесията на NASDAQ. Корпорацията Microsoft и нейните партньори очакват, че новата операционна система ще стимулира компютърния пазар и се надяват на добри продажби. Първите резултати оправдаха тези очаквания.

Например, компютърният магазин PC World във Великобритания отвори в полунощ-специално за началото на продажбата на Windows 7. В този момент пред магазина имаше опашка от 500 човека, съобщава ВВС. В течение на първия час всяка минута са се продавали средно по три копия на ОС.

По света се проведоха и ред мероприятия, посветени на на продажбата на Windows 7. В Токио такова мероприятие оглави Steven Sinofskу, ръководил разработката на новата система, в Лондон- Julie Larson-Green, отговаряща за дизайна.

Microsoft откри свой собствен магазин в Аризона – първият магазин на корпорацията. В Париж се откри „Windows cafe“, посетителите на което могат да се запознаят с продукцията на Microsoft. Онлайн магазина на Microsoft Store започна да продава компютри с инсталиран Windows 7, а също програми на другите компании, в това число Adobe Photoshop и Norton 360.

Linux recommends Windows7

Вчера, в деня на релиза на Windows 7 Линус Торвалдс присъствал на Linux симпозиум в Токио, а срещу залата където се провеждал симпозиума имало магазин за продажба на новата ОС. По време на почивката, колегите му го завели до магазина. Линус Торвалдс, въпреки усилията на продавачите, не си е купил Windows 7, но весело позира.

Advertisements

2 Коментари to "Започна продажбата на Windows 7."

Ами да, весело ще позира. Широко му е около врата, затова. На всички ни, които не ползваме уиндоус, ни е забавно да гледаме исто(е)риите около тоз Windows 7.

Ако нямаше поясненията под снимката, то тя можеше да бъде оглавена „Линус Торвалдс рекламира Windows 7 “ 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: