mix

Приет е единен стандарт за зарядно устройство на GSM

Posted on: 22.10.2009

Micro-USB

Micro-USB

Международния телекомуникационен съюз / ITU / утвърди единен стандарт за зарядни устройства на мобилните телефони. „Универсалното зарядно устройство“ с интерфейс Micro-USB позволява да се включват за зареждане мобилни телефони от най-различни производители. Конкретният срок за въвеждане на новия стандарт не е указан. Вероятно в световен мащаб това ще стане през 2012 година. В Европа универсалното устройство може да се появи още през 2010 година благодарение на протокола подписан през юни 2009 година между десетте най- известни производители, включително Nokia, Sony Ericsson, Motorola, LG, Samsung и Apple.

Новият стандарт е разработен от ITU съвместно с GSMA която включва 800 мрежови оператори и 200 производители на мобилни телефони, софтуер и аксесоари.

По оценка на GSMA, заради несъвместимост на зарядните устройства, 51 хиляди тона зарядни устройства ежегодно отиваха в сметищата. Въвеждането на единия стандарт ще намали парниковите газове с милиони тонове.

Advertisements

1 Response to "Приет е единен стандарт за зарядно устройство на GSM"

Да, беше крайно време и това да се случи. Дано се направят подобни постъпки например за USB-кабелите за връзка на телефоните с компютри, както и на фотоапаратите с компютри.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: