mix

Ползваш ОС на Microsoft, сам си избираш браузър а.

Posted on: 09.10.2009

Източник: lenta.ru

Източник: lenta.ru

Антимонополната Европейска комисия предварително е одобрила предложената от Майкрософт схема, с помощта на която всеки потребител на Windows може да си избере един от браузърите, инсталирани на ОС. За това се говори в документа, публикуван на сайта на Еврокомисията.

Ако схемата бъде окончателно одобрена, то европейците ползващи Windows XP, Vista и Windows 7 в течение на 5 години при инсталация на на ОС са длъжни да изберат нужния им браузър. Тези които имат имат вече ОС инсталирана, ще им предложат избор чрез системата Windows Update.

От днес 9 октомври, Еврокомисията ще приема коментари на потребители, компании, производители и други заинтересувани страни. Тези коментари ще се приемат в период от един месец. Точният списък на алтернативните на ІЕ браузери не е определен, но вече някои ІТ издания писаха, че на потребителите ще се предложат 10 най-популярни програми. Тава означава, че в списъка ще фигурират Firefox, Safari, Opera и Google Chrome. Антимонополната Европейска комисия предварително е одобрила предложената от Майкрософт схема, с помощта на която всеки потребител на Windows може да си избере един от браузерите, инсталирани на ОС. За това се говори в документа, публикуван на сайта на Еврокомисията.

Ако схемата бъде окончателно одобрена, то европейците ползващи Windows XP, Vista и Windows 7 в течение на 5 години при инсталация на на ОС са длъжни да изберат нужния им браузер. Тези които имат имат вече ОС инсталирана, ще им предложат избор чрез системата Windows Update.

От днес 9 октомври, Еврокомисията ще приема коментари на потребители, компании, производители и други заинтересувани страни. Тези коментари ще се приемат в период от един месец. Точният списък на алтернативните на ІЕ браузъри не е определен, но вече някои ІТ издания писаха, че на потребителите ще се предложат 10 най-популярни програми. Тава означава, че в списъка ще фигурират Firefox, Safari, Opera и Google Chrome.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,076 hits
Advertisements
%d bloggers like this: