mix

Фрагмент от черепа на Хитлер бил на жена.

Posted on: 29.09.2009

Фрагмент на череп

Американски учени заявиха, че съхраняваният в Москва фрагмент от черепа на Адолф Хитлер в действителност принадлежи на неизвестна жена примерно на 40 години, съобщава The Daily Telegraph

В показаният по History Channel документален филм „Бягството на Хитлер“ археолога Ник Белантони и генетика Линда Стросбах заявяват, че са направили ДНК анализ на фрагмента на черепа с куршумен отвор. Той се съхранява в Държавния архив на Русия и през 2000 година е бил показан на изложбата „ Агонията на Третия Райх“ която е проведена в Москва.

Съгласно резултатите от анализа, костта не може да бъде фрагмент от мъжки череп. Освен това, представения фрагмент не може да принадлежи на приятелката на фюрера Ева Браун, която през 1945 година е била на 33 години.

Съгласно общоприетата версия, Хитлер и Ева Браун се самоубиват като приемат отрова. Фюрера, освен това и стреля в главата си, Браун умира от отравяне. Техните тела са изгорени в двора на Райхканцеларията, недалеч от изхода на бункера, където са ги и погребали. Погребенията са били открити от съветското контраразузнаване след завземането на Берлин.

Основното доказателство за смъртта на Хитлер е била челюстта и зъбните протези, които съвпадали с записите в медицинската карта на диктатора. Именно тези кости са били намерени непосредствено след откриването на погребението. Фрагментът от черепа е открит по-късно, през 1946 година, при разследване на слухове за бягството на Хитлер.

През февруари 1946 година телата на Хитлер, Ева Браун, съпрузите Гьобелс и техните шест деца са били погребани в базата на НКВД в Магдебург. През 1970 години във връзка с предаването на тази територия на ГДР останките са били извадени, кремирани и хвърлени във водите на река Елба.

Тази новина, предизвика моменталната реакция на заместник директора на Държавния архив Владимир Козлов в два пункта:

– Държавният архив никога не е считал фрагмента на черепа 100% да принадлежи на Хитлер. Защо ли са го показвали като такъв на изложба в Москва през 2000 година- няма отговор.

– През последните четири години Държавния архив не е посещаван от лице с име Ник Белантони. По този въпрос ще има дълга размяна на реплики.

Advertisements

1 Response to "Фрагмент от черепа на Хитлер бил на жена."

ne mi xaresva tova 4e xitler bil jena

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: