mix

Почина „Люси в небесата с диаманти“

Posted on: 28.09.2009

Люсив небесата с диаманти

Във Великобритания почина жената с име Люси О’Донел, чийто портрет, нарисуван от първия син на Джон Ленон Джулиан, вдъхнови The Beatles да напишат своята знаменита песен „Lucy In The Sky With Diamonds“. Люси почина на 46 години.

По разказа на Джулиан, той и Бюси заедно са ходили на детска градина, и веднаж, когато бил на 3 години, той нарисувал портрета на момичето, показал е на баща си и казал, че това на рисунката е изображението на „ Люси в небесата с диаманти“ / Lucy In The Sky With Diamonds/ Песен с такова заглавие се появява в албума „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, излязъл през 1967 година.

След публикуването на албума критиката обвинява The Beatles в това, че пропагандира LSD /първите букви на съществителните в заглавието на песента/, както и за сюрреалистичния текст. По това време, края на 60-те години , LSD е бил много популярен. По късно Джон Ленон отхвърля тези обвинения.

Люси О’Донел последните години на живота си е живяла в градчето Сарбитон в графство Сурей. Преди смъртта и, Джулиан е възобновил контактите си с нея.

Advertisements

1 Response to "Почина „Люси в небесата с диаманти“"

Почивай в мир, Диамантена Люси!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: