mix

Иран изстреля Шахаб – 3.

Posted on: 28.09.2009

 Изтрелването на Шахаб - 3 показано по иранската ТV

Изтрелването на Шахаб - 3 показано по иранската ТV

Днес 28 септември, Иран проведе изпитание на балестичната ракета „Шахаб-3“, което, по оценка на военните аналитици, е способна да доститгне територията на Израел и военните американски бази, дислоцирани в района на Персийския залив. Пуска на ракетите се осъществи по време на ученията на Корпуса на стражите на ислямската революция, наречени “ Маневрите на Великия Пророк-ІV “ които започнаха на 27 септември.

Advertisements
Етикети: ,

5 Коментари to "Иран изстреля Шахаб – 3."

@руслан

„да живее“ какво, Руслан? Балистични ракети под контрола на фанатици ли?

Явно това има предвид Руслан, за съжаление съм съгласен с теб. Кофти е такива държави да имат такива играчки. Ракетата е пълен боклук, копие на севернокорейска ракета, която пък е копие на руски СКЪД. Подобно на садамовите СКЪД-модификации, на които беше сложил гръмко арабско име, но се разбивах при повторно навлизане в атмосферата и се разпадаха на части. Точността им беше около 3 до 6км. Обаче ако има ядрена бойна глава тези 3-6 км стават далеч по-маловажни, дано не се стигне дотам.

Напълно те подкрепям, barney !

barney , намаш си никаква представа за точност.Мога да ти подскажа, че точността зависи от разстоянието.Та средно-скапаните модели на Скъд, на р-ние около 200 км имат точност от 100-250 метра/ в р-ние и направление/. А на пределното р-ние, около 300 км-точността е 450-750 метра. И прочети каква е ракетата носител-активно насочвана, неуправляема или нещо средно ?! И друго, можеше да продължиш-след определенията, иранска, сев.корейска, руска и НЕМСКА-ФАУ-2.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,121 hits
Advertisements
%d bloggers like this: