mix

По делата ще ги познаете.

Posted on: 20.09.2009

патриарх Кирил

Журналистите, които отблизо следяха посещението на Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил в Украйна, забелязаха на ръката му часовник марка Brequet, който струва между 28 и 36 хиляди евро. Корпусът на часовника е от бяло злато, верижката от крокодилска кожа, има и будилник. Часовникът попадна в кадър по време на молебна на Владимировския хълм в Киев. Там, в Киев, патриарха предупреди миряните от увлечението на „ неудържимо потребление“ и обясни, че потребителския инстинкт лишава хората от обикновените радости.

Митрополит Николай.

Пловдивският митрополит Николай, известен с острите си слова за духовната нищета и демонстрация на безкомпромисна отдаденост на православните ценности, се оказа също така отдаден и на материалното. На снимката, направена на откриване на учебната година в пловдивската семинария, се вижда Ролех, позлатени части от верижката и жълтите копчета за ръкавели, които едва ли са пиринчени.

Патриарх Павел

Това не е някой селски поп. Това е Патриарха на Сърбия Павел, прочут с аскетическия си начин на живот. По Белград върви пеша или заедно с миряните ползва обществен транспорт.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: