mix

САЩ май спират системата ПРО за сега.

Posted on: 17.09.2009

EasyCapture1

Белият дом за неопределено време ще отложи реализацията на проекта за разполагане на противоракетна отбрана в Европа. За това съобщава The Wall Street Journal позовавайки се на информирани източници-бивши и действащи държавни лица в САЩ. Основание за отсрочката е новата оценка на иранската ракетна заплаха : САЩ ще обявят, че развитието на тази угроза се оказва не толкова интензивна, колкото се е очаквало.

Очаква се, че преразглеждане на ситуацията с Иран, която се провежда по разпореждане на Барак Обама, ще завърши в близко време, вероятно-в началото на следващата седмица.

Съобщения за отказа за разполагане на обектите на ПРО в Полша и Чехия, се появяваха и по рано: за това през август писаха полските СМИ, но официално Вашингтон тогава опроверга.

PS : Развите на новината:Световните информационни агенции съобщиха, че Барак Обама е провел телефонен разговор с примиера на Чехия Ян Фишер и му е съощил, че в Чехия няма да се изграждат обекти на системата ПРО-в случая радарна система. САЩ няма да разполагат ракети от системата ПРО и в Полша.

PS 2 : Барак Обама няма да се среща с Далай Лама по време на неговото посещение в САЩ. Явно, не иска да дразни Китай и се надява на по успешни предстоящо посешение в Пекин.

Този човек свали изцяло гарда.

Advertisements
Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: