mix

В-к „Чикаго Трибюн“ се пита….

Posted on: 05.09.2009

Консулът ни в Чикаго.

Консулът ни в Чикаго Лила Георгиева.

Днес 5 септември вестник Chicago Tribune в статия се пита, не е ли било по добре да я изпратят Рио де Жанейро, а не в Чикаго. Все пак, тук живеят повече от 20 000 българи. И Бат’ Бойко избягва отговори по този въпрос.

Advertisements

1 Response to "В-к „Чикаго Трибюн“ се пита…."

Това, че е публикувала подобни снимки на личният си уебсайт (колкото и необмислено да е, предвид позицията която тогава е заемала и кариерата към която се е насочила), не би трябвало да има нещо общо с това доколко е способна в работата си. Още повече, че е била съответно дисциплинирана заради тази проява, още навремето. Ерго, снимките не са причина да не може да си върши работата, и следователно не са причина, за да бъде освободена.

Претенциите на българите в Чикаго, че консулството е неефективно, работи само по 3 часа на ден, и т.н. са отделен въпрос, а снимките и личността на консула нямат място в тези претенции. Не съм информиран, но дори и тези неща да са верни, те също не налагат затваряне на консулството, а по-скоро оптимизиране на неговата работа, още повече че то обслужва 14 щата. Да се натовари един почетен консул с тази цяла отговорност би било неефективно. Да не говорим колко безсмислени са позициите на почетен каквото-и-да-е.

Ако не се справя с длъжността си и работата на консулството не бъде оптимизирана, да се вземат каквито мерки е необходимо. А междувременно българите в Чикаго да не го играят прекалени моралисти 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: