mix

Излиза продължението на повеста за Мечо Пух.

Posted on: 04.09.2009

мечо пух

На 5 октомври ще бъде публикувана повестта на британския писател Дейвид Бенедуктис „Return to the Hundred Acre Wood“ /“Завръщане в Стоакровата Гора“/, продължение на приключенията на Мечо Пух и всички- всички- всички други. Вестник The Daily Telegraph изпреварва изданието и публикува откъси от въведението към новата книга. Те могат да се прочетат тук:

http://www.telegraph.co.uk/culture/books/booknews/6135865/Winnie-the-Pooh-sequels-exposition.html

Повестта на Дейвид Бенедиктус с илюстрации на художника Марк Берджес ще се появи на английския и американския пазар на 5 октомври 2009 година. Кандидатурата автора и художника са одобрени от фонда Pooh Properties Trust, управляващ наследството на Алан Александър Милн, автора на оригиналната история на Мечо Пух, и илюстратора Ърнест Шепард. Книгата-продължение ще има 10 глави и 150 илюстрации.

PS. Написването на продължения на известни романи влезе в читателския канон и се превърна в нормална практика. Ето за какви примери се сещам:

През 1991 година компанията Warner Books опубликува романа „Скарлет“-продължение на романа „ Отнесени от Вихъра“. Критиката го наричаше „културен канибализъм“, но това определение не спря читателите.

През 2006 година бе опубликувано продължението на „ Питър Пан“, пиеса и повест на Джеймс Бари „ Peter Pan in Scarlet”. Книгата продължение беше написана от популярната във Великобритания детска писателка Джералдин Макоркран и едновременно беше преведена на 34 езика.

През 2007 година, наследниците на Флеминг избраха Себастиян Фолкс за написване на романа-продължение за Джеймс Бонд „Devil May Care“. Книгата излезе през 2008 година, към столетния юбилей на автора на „бониадата“.

През 2008 година ирландския детски писател Йон Колфер получи поръчка от вдовицата на Дъглас Адамс да напише шестата книга от цикъла „ Пътеводител на галактическия стопаджия“. Книгата с заглавие „ And Another Thing….е готова и ще бъде публикувана през октомври 2009 година.

През 2009 година автора на книгата „Спасителят в ръжта“ Дж. Селинджър със съдебно дело спря публикуването на продължението на романа си „ 50 години в ръжта“ ако не се лъжа.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: