mix

Медведев, будистите в Русия и отровените кучета.

Posted on: 28.08.2009

RUSSIA/

По време на посещението си в столицата на Бурятия Улан-Аде, на 24 август Президента на Русия Дмитрий Медведев посети Иволгинския дацан-най-стария будистки манастир в РФ, резиденция на главата на Будистката Сангха на Русия-Пандит Хамбо ламата Дамби Ающеев.

По време на визитата на президента в Иволгинския дацан будистите видяха в него въплъщение на една от най-почитаните божества на будисткия пантеон-Бялата Тара. За Медведев беше изработен специален трон „Белия цар“. Самата церемония не се е състояла.

Бялата Тара е девойка със седем очи, седяща в позата лотос, на трон в формата на лотос, с лотос в ръката. Третото око е на челото и по две на ръцете и ходилата. Тя е символ на състрадание, дълголетие и защита от препятствия. Виждайки в президента девойка със седем очи, будистите се надяват, че държавния глава ще способства за развитието на будизма в Русия. Първата Бяла Тара е била Екатерина Велика през 1774 година, след като признала будизма за традиционна религия в Русия.

До тук всичко е на ред, но още вчера се появи информация, че до идването на Медведев в Иволгинския дацан, всички кучета са били отровени. Кой е дал това нареждане, не е ясно.

Гледането на бездомни кучета и котки е традиция за всеки будистки храм. Будистите почитат всяко живо същество, тъй като те се в Колелото на Сансара, вечния кръговрат, и всеки от нас, съгласно будистката вяра, може да се прероди във всяко живо същество.

За отровените кучетата по подробно тук:

http://www.nr2.ru/incidents/246391.html

за полюбопитните в този сайт може да видите и видео за китайската практика на трепене на кучета и котки по повод олимпиадата в Пекин. Но това е хора с здрави нерви.

Advertisements

2 Коментари to "Медведев, будистите в Русия и отровените кучета."

както е казвано милиард пъти, без да влезе на който трябва в главата – като им е традиция на будистите да хранят кучета, да си ги вземат у тях и там да ги хранят кооооооооооолкото си искат

Това с храненето на котки и кучета с ориз (те кво друго имат китайците) – та после в тавата готови напълнени…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: