mix

Високите токове на дамските обувки.

Posted on: 08.08.2009

токове

Представителите на Конгреса на британските профсъюзи направиха предложение законодателно да се ограничи височината на токовете на дамските обувки, съобщава The Daily Telegraph.

Профсъюзните деятели /повечето от тях мъже/ са обезпокоени, че редовното носене на високи токове води до различни заболявания и травми на глезените и стъпалото. По данни на профсъюзите, от такива заболявания британките ежегодно пропускат 2 млн. работни дни.

Профсъюзите са особено възмутени от дрес-кода на някои компании, които задължават работещите жени да носят ежедневно обувки с високи токове. Такива компании са в сферата на търговията

По мнение на профсъюзите, височината на токовете на обувките които жените носят на работа, не трябва да превишава 4 сантиметра, а ако работата е свързана със стоене на крака в течение на дълго време – 2 сантиметра. При това основата на тока трябва да бъде широка.

Първата реакция на това предложение е от члена на парламента на Надин Дорис, висока 160 сантиметра, която критикува предложението на профсъюзите, че ако се забрани носенето на високи токове , то тя би се загубила сред парламентаристите-мъже.

Искам да и кажа на Надин, че Путин- висок 165, а Медведев-162 и не са се загубили сред жените и просторите на Русия. А освен това, някои парламентаристи предпочитат миньончета.

Advertisements
Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: