mix

Прогнозите на Рупърт Мърдок.

Posted on: 31.05.2009

Рупърт Мърдок

 

Собственикът на медиахолдинга News Corporation Рупърт Мърдок счита, че дните на безплатните новини в интернета са преброени. Това, милиардера е заявил в интервю по канала на Fox Business Network, влизащ в неговата корпорация и, че читателите ще трябва да платят за достъпа в сайтовете на своите любими вестници. За изданията, които му принадлежат, той е обещал това да стане до една година.

На Мърдок принадлежат The Wall Street Journal, New York Post, The Times и Sun. The Wall Street Journal вече въведе абонамент за пълен достъп до изданието.

По мнението на Мърдок, в близките 10-15 години книжните вестници ще бъдат минало, а след 2-3 години читателите могат да получат пълноценен достъп до пресата от своите смартфони и други мобилни устройства, при това информацията ще се обновява ежечасно.

Текущата финансова криза принуждава някои СМИ да търсят нови източници на доходи. Така, вестник The New York Times вече обяви за плановете си да направи достъпа до своя сайт платен.

Британският вестник The Financial Times първи въведе абонамент за достъп до съдържанието си 200 $/годишно за пълен достъп. За 2007 финансова година, абонамента е възлизал на сумата от 18 милиона долара.

Advertisements

4 Коментари to "Прогнозите на Рупърт Мърдок."

горкият явно живее във въображаем свят…

Баш Мърдок и неговите експерти едва ли живеят в облаците 🙂

Так зачитался, что пропустил любимую передачу)

в случая съм склонен да смятам, че експертите му казват каквото иска да чуе. а той е доста отдалечен от развитието на онлайн-медиите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог класация

Blog Stats

  • 293,076 hits
Advertisements
%d bloggers like this: