mix

В Иран публично обесиха трима терористи.

Posted on: 30.05.2009

Иран

 

Днес 30 май, в Иран бяха бяха публично обесени трима души за участие във взрива на джамия, при който загинаха 25 човека и повече от 120 бяха ранени.

Терорист-смъртник се самовзриви в джамията Амира ал-Моменин в четвъртък, 28 май, в град Захедан в юго-източен Иран, близо до границата с Пакистан. Терористите са били обесени в 6 часа сутринта по местно време, срещу взривената джамия.

Представителите на съда са заявили, че независимо от бързото съдебно производство, правата на подсъдимите са били спазени. Съобщава се, че те са си признали в доставката на взрива в Иран, които по-късно е бил предоставен на смъртника. Също така си признали, че са работили за разузнаването на САЩ.

По рано, отговорността за взрива в джамията пое суннитската радикална групировка „Джундоллах“ / войни на Аллах /. Официален Иран смята, че зад тази групировка стоят американските специални служби. Освен това , иранските власти наричат „войните на Аллах“ подразделение на терористическата организация „Ал-Кайда“

Що се касае за публичните екзекуции, от началото на 2009 година в Иран те са 116 човека. Ако не броим празниците-по един човек на ден. През 2008 години публично са били обесени 364 човека. Никога няма, обаче да научим колко са умрели преди да стигнат до съда и екзекуцията. Все пак Иран е на второ място по изпълнение на смъртни присъди след Китай. 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: