mix

Опит за военен метеж в Грузия.

Posted on: 06.05.2009

d0bcd0b8d185d0b0d0b8d0bb-d181d0b0d0b0d0bad0b0d188d0b2d0b8d0bbd0b81Михаел Саакашвили.

 

Вторник, 5 май, във военната база Мухровани / на 30 км. от Тбилиси / избухна военен метеж. Рано сутринта, грузинският бронетанков батальон, командван от Мамуко Горгишвили, обявиха неподчинение на грузинските власти.

В отговор властите въведоха във всички военни части на Грузия извънредно положение, а преговорите с метежниците се водеха лично от президента на страната Михаил Саакашвили. В крайна сметка метежа е потушен, а организаторите арестувани /23 души/

В резултат на еднодневния военен метеж в грузинските специални части избухна най-грандиозен скандал между Русия и Грузия след войната в Южна Осетия. Тбилиси обвини Русия в организацията на бунта и планирането на смъкване на грузинското ръководство чрез нахлуване на 5000 руски войски, които в момента охраняват границата на Южна Осетия с Грузия, дебаркиране на руския черноморски флот и финансова подкрепа на метежниците. Русия отказва своето участие, но е близко да ума една империя да се помъчи да подчини последната независима от нея кавказка държава.

 

Advertisements

2 Коментари to "Опит за военен метеж в Грузия."

Ебаси, точно когато си мислех, че е утихнала работата…

Чудя се защо Русия продължава да упорства да се конронтира с малката Грузия – може би има неща, които медиите не казват, които са причина за това?

Вероятно идеята за създаване на нов СССР не е чужда на Кремъл но в състан: РФ, Украйта, Беларус, Груия, Армения и вероятно разпокъсаната Молдова. Другите ще бъдат командвани с икономически лостове. Ако не се лъжа, тъзи идея принадлежи на Солжиницин или Сахаров още по времето на Горбачов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: