mix

Арабин изкупи бирата на Израел.

Posted on: 07.04.2009

 

jaaber-hussein

jaaber-hussein

 

Шефът на арабски хотел Джабер Хусейн ще изкупи всичката еврейска бира, хляб и макаронени изделия за 150 милиона долара. По този начин той ще помогне на евреите в Израел да отпразнуват Пасхата без да загубят излишни пари и продукти, съобщава вестник The Independent. След седмица, когато празника приключи, всички продукти ще бъдат върнати във владение на евреите.

Договора на Хусейн с главния равин на Израел Йон Мецгер, който ще се подпише днес 7 април, ще направи арабина единствения владетел на всички квасни продукти, по рано принадлежащи на евреи на територията на Израел. Само така правоверните евреи ще спасят квасните продукти от унищожение-по време на Пасхата всяко владени на квасни продукти от евреи е забранено. Спасени ще бъдат не само частните запаси но и тия на държавния резерв, болници, затвори и военни складове.

Та днес, Джабер Хусейн ще внесе паричен депозит от 4800 долара за продукти на стойност от 150 милиона долара. След завършването на пасхалната седмица, продуктите ще бъдат върнати на собствениците, а парите – на Хусейн.

Традицията да се предават квасните продукти на съхранение на арабина Джабер Хусейн съществува в Израел от последните 12 години. Самия Хусейн счита своята роля като важна част от диалога между арабската и еврейската общност. Израелтяните са избрали Джабер, защото той работи в хотел, който строго съблюдава еврейските религиозни диетични закони.

 

 

 

Advertisements
Етикети: , ,

1 Response to "Арабин изкупи бирата на Израел."

Ха, забавно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: