mix

Гафовете на Берлускони.

Posted on: 06.04.2009

d0b1d0b5d180d0bbd183d181d0bad0bed0bdd0b81
Британският в-к The Daily Telegraph публикува списък от 10-те най-скандални гафове на италианския премиер Силвио Берлускони. На върха в класацията е разговора по мобилния телефон на 4 април, заради който главите на правителствата пропуснаха траурната церемония в памет на загиналите войни на НАТО.

Няколко дена по-рано, когато участниците от срещата на G20 се фотографират с кралицата на Великобритания Елизабет ІІ, Берлускони бурно изрази радостта си по повод на срещата си с президента на на САЩ Барак Обама. Кралицата беше принудена да направи на премиера забележка за шумното му поведение.

През март Берлускони обясни различията си за икономическата криза с Барак Обама, с това, че Обама е „ по-висок, по-млад и по строен „ и добави, че той самия е „ по бледен, тъй като отдавна не е правил слънчеви бани“. Предишната шега на Белускони за загара на Обама беше осъдена от представителите на европейските правителства.

В рейтинга са влезли многочислените сексистки коментарии на Силвио Берлускони в това число неговото заявление, че за да спаси италианските жени от изнасилвания са необходими десетки хиляди войника, но те винаги ще бъдат недостатъчни при тези красиви жени; неговият съвет към американците да инвестират в италианските компании, защото там се трудят най-красивите секретарки-супер момичета; или неговите думи към модела Mara Carfagna:” Аз бих дошъл навсякъде с вас, даже на самотен остров. Ако не бях вече женен, аз бих се оженил за вас веднага“. Наложи се публично да си извини на съпругата си; или „ трябва да почистя от прахта моя плейбойски чар“ за да убедя финландската министър председателка, :EU Food Safety Autority да бъде със седалище в Парма, а не в Финландия. Парма е синоним на добрата кухня, а финландците дори не знаят какво е prosciutto/прошуто/.

Обиди Китай декларирайки: „Четете черната книга на комунизма и вие ще откриете, че в Китай на Мао, те не са яли деца, но са ги сварявали и са наторявали полята.

Освен това,журналистите припомнят скандала на срещата на лидерите на Евросъюза през 2002 година, когато по време на групова снимка Берлускони постави с ръка „рога“ над главата на испанския министър на външните работи. Берлускони обясни, че искал да развесели група бойскаути, намиращи се наблизо.

Явно, човека иска да бъде в центъра на вниманието, но е весело на всяко събиране с Берлускони.

PS.

1. По Великден, Берлускони посещава пострадалите от земетресението. Влиза в палатката с ранени и вижда красива лекарка, която се грижи за ранен мъж. Белрускони:“ Искам да съм на негово място.Вие сте толкова красива!“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: