mix

Взривиха паметник на Ленин.

Posted on: 01.04.2009

d0bbd0b5d0bdd0b8d0bd

Паметника на Ленин на площада пред финландската гара в Санкт-Петербург е повреден от взрив станал в ранните часове на първи април. В резултат на взрива, на гърба на бронзовата, 10 метрова статуя се е образувал отвор с диаметър 1 метър. Пострадали са и осем стълба-фенери около паметника.

Паметника на Ленин пред финландската гара е едно от първите произведения на съветската монументална скулптура. Паметника изобразява речта на Ленин на брониран влак, състоял се на гарата през 1917 година. Израсналите по време на социализма знаят добре тази скулптура. 

Информацията не е първоаприлска шега.

Допълнение:

-Нелегалната група „Залесский летучий боевой отряд“ е заявила, че тя е взривила паметника. Групата счита, че Ленин е виновен за геноцита над руския народ. Това не е първия взривен паметник на Ленин.

_Комунистите от Петербург и Ленинградска област, искат държавата да охранява крайцера „Аврора“ от евентуално слагане на мина в подводната част.

Advertisements

5 Коментари to "Взривиха паметник на Ленин."

хахаха точно за задника ли ве 🙂

В информацията е казано: част от палтото 🙂

Гледах го по новините – голям майтам. Взивът е направил и дупка отпред, макар и по-малка от задната, точно както си трябва:-).

Малката дупка отпред и голямата отзад, накараха някои вестници да изградят хипотезата, че е стреляно с гранатомет /РПГ/. Тази версия, по-късно, беше отхвърлена

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: