mix

Театър-артистите със синдрома на Даун.

Posted on: 22.03.2009

 

Репетиция на трупата.

Репетиция на трупата.

Вчера случайно попаднах на репортаж по телевизията, показващ сбирка на деца със синдрома на Даун. Целта на тази сбирка беше да се обърне внимание на обществеността и управляващите за проблемите на тези деца- да бъдат интегрирани в детските градини, училищата и създаване на сдружение на родителите с такива проблемни деца. Изненадан бях да науча, че ежегодно в България се раждат около 100 деца със синдрома.

Днес, пак случайно, попаднах на руски блог, в който се разказва за театрална трупа в Москва, артистите на която са със синдрома на Даун и много снимки. Дано някоя от майките от вчерашната сбирка прочетат този мой пост и посетят сайта:

http://drugoi.livejournal.com/2896761.html

Advertisements

5 Коментари to "Театър-артистите със синдрома на Даун."

Благодаря за Блога!

„Дано някоя от майките от вчерашната сбирка прочетат този мой пост и посетят сайта“

Дежо вече Ви е благодарила. Аз само се присъединявам към нея. Иска ми се повече хора в България да реагират като Вас. Смея да твърдя, че помощта, която ние, като родители на Слънчеви Деца търсим, се състои най-вече в търсене на съпричастност и толератност, а не на съжаление!
Моят апел е: Приемете децата ни с отворен ум и сърце и ще усетите тяхната безкрайна топлина!

Никога не бих пуснал пост от съжаление към тези деца а от желание за толерантнос от всички нас. От август 2008 имам пост ” Аз уважавам Сара Пейлин” затова, че вече бременна с петото дете анализите показали, че то ше страда от синдрома на Даун и въпреки съветите тя категорично отказала да го абортира.
Просто трябва да сме съпричастни към всички деца. Винаги съм смятал, че техните кахъри не са по малки от нащите, на по-възрастните

това ми дава малко светлина в тунела

Днес награда за най добра мъжка рола на фестивала в Сан Себастиян получи испанския актьор Пабло Пинеда, страдащ от синдрома на Даун. Той играе в филма „Yo, tambien“ / Аз също /, разказващ историята на 34 годишен мъж страдащ от даунизъм, който завършва университет и назначението му на работа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: