mix

Мастурбацията-при млади и стари

Posted on: 01.02.2009

29010950

http://medportal.ru/mednovosti/news/2009/01/29/masturbation/

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/masturbation-can-be-good-for-the-over50s-15

Английските учени съобщиха, че мастурбацията намалява риска от развитие на рак на простатата при мъже над 50 години. Вероятно, това става в резултат на отделяне от жлезата на натрупаните през годините токсини. При това честата мастурбация във възраст от 20 до 40 години, напротив, е свързана с повишение на риска от това заболяване.

Изследователите от университета в Нотингам са провели анкета на 400 мъже, при които е открит рак на простата до 60 годишна възраст, за тяхната полова активност по време на техния живот. Отговорите са били сравнени с резултатите на 400 здрави мъже на същата възраст.

Оказало се, че риска от развитие на рак е повишен при тези анкетирани, чийто връх на полова активност / сумарната честота на половите контакти и мастурбации е 20 или повече в месец/ е била на възраст между 20-40 години. Както предполагат изследователите, причината за такава връзка е, че високата полова активност е свързана с високото нива на тестостерона, който, както е известно, увеличава риска от рак на простата.

При мъжете, които са били сексуална активни /полови контакти + мастурбации повече от 10 пъти на месец / след 50 годишна възраст, обратно, се наблюдава понижена честота на признаци за рак на простата. При това, риска значително пада при мастурбация отколкото при полови контакти. Профилактичният ефект от мастурбацията на мъже след 50 години, може би, е в резултат на изхвърляне на токсините, натрупали се в простата в продължение на години. Анализите показват, че се откриват канцерогенни токсини в спермата и секрета на простата при възрастните участници на изследванията.

🙂

 

Advertisements

2 Коментари to "Мастурбацията-при млади и стари"

ами…. действай 🙂

Аз започвам, а ти спирай о време 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: