mix

Две хубави новини, уж.

Posted on: 18.01.2009

 

1.Путин и Тимошенко се договориха за цената на газа. Цената за Украйна ще бъде 20 % по ниска от цената на газта за Европа, при условие , че Украйна запази тарифите за пренос на газ на нивото на 2008 година. От 1.1 2010 година цената на руския газ, както и цената на неговия транзит през територията на Украйна ще бъдат европейски. Двамата министър-председатели са дали нареждания на „Газпром“ и „Нефтогаз“ да подготвят необходимите договори в които да се отразят достигнатите договорености. След подписване на договора доставките на газ ще бъдат възобновени.

 

2.Министър председателя Ехуд Олмерт заяви, че днес от 2:00 часа Израел едностранно прекратява огъня в ивицата Газа. Въпреки това, израелската армия ще остане на територията на Газа за неопределено време и ще дават отпор, в случай на нападение от страна на Хамас.

По рано представители на Хамас заявиха,че не поддържат едностранното прекратяване на огъня от страна на Израел, тъй като не предвижда изтегляне на войските от територията на Газа. Хамас ще продължи да обстрелва войската и територията на Израел.

Ще трябва да изчакаме дали тези новини ще станат добри. 

Допълнение: Украйна ще купува газ по цена 360 $/1000 куб.метрагаз. От м.април цената ще спадне на 145 $ съгласно формулата за цената на газа  обвързана с цената на нефта.          

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: