mix

История-полови дисиденти.

Posted on: 12.01.2009

Или как Сталин и Ягода /НКВД/ се бореха срещу нетрадиционните полови отношения. Закона е строго секретен 🙂 и приет през 1933 година и действа до 1993 година. Закона се отнася само за мъже. Английските комунисти са против този закон. Всичко по този въпрос можете да прочетете тук:

 http://gorod.tomsk.ru/index-1221457978.php

Един мой спомен: ноември 1968 година. Късен първи сняг в Москва. Чакам моя човек от търговското да ме вземе от хотела. Времето е чудесно и го чакам пред хотела, скрит под една козирка, за да не ме вали сняг. Един англичанин с чадър също чака да го вземат с кола. Моят човек пристига, качвам се в колата и чувам неговия коментар : “ Е, сега всеки руснак, си мисли че тоя с чадъра е педал.“ По това време беше така. След години и руснаците започнаха да носят чадъри. През летните горещини, туристите по къси панталони ги връшаха обратно в хотелските стаи да се преоблекът с думите : „У нас так неположено „

Advertisements

2 Коментари to "История-полови дисиденти."

Тази история не ми стана много ясна, но мога да посоча, че се пише „дисиденти“.Освен това ме интересува как е изглеждала актрисата Били Дъф от кръчмата, където сте купували цигари на баба си.Една приятелка на майка ми – и двете отдавна са покойници – наричаше „билидъфчета“ къдрички коса, лепнати на лицето- но не помня на челото или на бузите.Ако си спомняте, пишете ми.Не че е толкова важно, но когато единственият човек, на когото можеш да зададеш въпрос е вече мъртъв, въпросът започва да изглежда особено значителен.

Благодаря за правописния ремонт:-)
Приятелката на майка ви е била права- къдрици по челото на жената. Бълидъфчетата са плоски кичури прилепнали в горнаната част на челото и по слепоочията като морски рачета /скариди/. Прическата е къса. Някои кан-кан танцъорки продължават да носат перуки с билидъфчета, а и в някои филми за 20-30-те години на миналия век.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: