mix

Буш го замерват с обувки.

Posted on: 15.12.2008

picture2416 На пресконференция в Багдад, иракски журналист с вик: „Това е прощална целувка, куче“ е захвърлил по Буш обувките си. На снимката, министър председателя на Ирак Нури ал Малики прави опит да предпази Буш от удар  на обувките. Журналистът не е оцелил Буш и веднага е бил изведен от залата. Буш е коментирал, че не е почувствал опасност от случилото се.

В Ирак е дошла демокрацията.

Допълнение: Мунтазер ал-Заиди е името на журналиста, хвърлил обувките си по Буш. Той е представител на египетския ТВ канал „Ал-Багдади“. Адвокатът на Садам Хюсейн, Халил ал- Дулейми е заявил, че ще защити журналиста в съда. Обвинен в обида на високопоставен гост. Максимална присъда-до 2 години. От инцидента пострада прес-аташето на Буш- Дана Перино. Охраната, в стремежа си да обезвредят бързо журналиста, са съборили микрофон и са посинили окото и.

Advertisements

2 Коментари to "Буш го замерват с обувки."

„веднага е бил изведен от залата“

да бе, дошла демокрацията… после представяш ли си какво му се е случило?

по тия краища на света никога не е имало демокрация, няма и да има скоро. преди да дойде Британската империя там е било хаос и междуплеменни войни и тук там някой султан управлява с желязна ръка.

сега по-различно ли е?

Преди 2003 г. при опит да си събуе обувките, журналиста щеше да бъде убит и вероятно, хората покрай него. Сега съм сигурен, че ще остане жив и пуснат, което не е малко за тези страни 🙂
Гледах клипчето, където журналист с викове за несъгласие с промените в конституцията прекъква Медведев. Мъжете с черни костюми също го изведоха от залата. И този журналист ще бъде пуснат жив да си ходи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: