mix

Мумбай и блогерите.

Posted on: 29.11.2008

CORRECTION-INDIA-UNREST-ATTACKSЕдин от терористите.

 

Индийските ползватели на микроблогърския сервис Twitter им се отдаде да надминат по оперативност СМИ. Това признаха гигантите CNN, The Daily Telegraph и The Guardian. Всеки пет секунди в миклоблоговете се появяваха по 80 съобщения за ситуацията в Мумбай.

Така сред ползвателите на Twitter се оказаха минимум 5-6 човека, които бяха в хотелите „Тадж“ и „ Оберой“ окупирани от терористите, или се намираха в непосредствена близост.

Блогерите от Mumbai Help и Now Public предаваха имената на загиналите и ранените , а също адресите на болници на донори, където са се изчерпили резервите от кръв за преливания. Фотографът Винукомар Ранда постави в Flirck повече от 200 фотографии от събитията.

Wikipedia също се включи, като публикува специална страница, където са събрани всички факти по терористичния акт. Беше създадена карта на Google map, показваща местата на събитията.

Интересно, но индийската полиция не се зарадва на такъв бум на гражданската журналистика, вероятно предполагайки, че и терористите може би ползват Twiter.

Голяма дандания, предизвикана от 10 терористи, но убити 195 човека и 327 ранени. Сега нищо друго не ни остава да чакаме някоя и друга статия за хуманността на мюсюлманската религия.

История:

 

Терористичните актове от 26-29 ноември в Мумбай не са единствените и най-кръвополитни в историята ва финансовата столица на Индия. Най-големия терористичен акт по отношение на броя на жертвите се случи през март 1993 година; тогава в резултат на серия взривове в хотелите, театрите, борсата и някои паспортни служби загинаха 257 човека. През април 2003 година серия от взривове отне живота на 46 човека. В юли 2006 година на няколко жп гари и влакове станаха 7 взрива , и загинаха повече от 200 човека.

Advertisements

2 Коментари to "Мумбай и блогерите."

индия отдавна чака да напъпли пакистан… ще стане горещо там, ако му отпуснат края.

По руските вестници отдавна се върти едно предсказание на Ванга, че през 2008 година ще има междудържавен конфликт в южна Азия, който ще прерастне през 2010 г. в трета световна ядрена война. Войната ще продължи до 2014 г. Аз не вярвам на предсказания.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: