mix

До къде стигна православието.

Posted on: 27.11.2008

20081126194615_3bСкандална история в гр.Стрелна в Ленинградска област. Настоятелят на храма света княгиня Олга положил за поклонение икона, на която в пълен ръст е изографисан  Йосиф Сталин /но фотото/. По настояване на възмутените вярващи свещеникът премества иконата на друго, по незабележимо за окото място, но не я махнал от храма. В същото време в Руската Православна Църква все по често звучат призиви да причислят Сталин към светите ликове, тъй като той бил дълбоко вярващ и праведен човечец.

Повече може да се прочете тук:http://www.newizv.ru/news/2008-11-26/102216/

btw, руското православието държи някои рекорди в религиозния геноцид спрямо старообрядците. Последното аутодафе на католическата инквизицията/ без смъртно наказание/ е извършено във Валенция през 1826 година. Последната жертва на православната инквизиция става християнина-старообрядец Феодор Жугарев. Той бил обвинен в превоз на осветено миро и загива в суздалската крепост през 1856 година. 
Любознателните могат прочетат повече тук:http://www.rpsc.ru/version/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=13&page=1 , и от там на страница №6

Advertisements

1 Response to "До къде стигна православието."

Препоръчвам Ви да прочетете „Насилието в модерната епоха“ от Ваеил Проданоя за да разберете кой държи рекорд по геноцид, защото вашето твърдение е смешно или сте русофоб?!
Едни слагат Сталин, други Хитлер, а на нас какво ни пука.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: