mix

Юридически размисли от един неюрист.

Posted on: 10.09.2008

Миналата седмица прочетох в някои руски вестници и в българското интернет издание Медиапул, че кметството на Москва е закупило терен /относително евтино/ на устието на Камчия и през септември т.г. започва строителството на почивен комплекс за 1200 деца. Първоначално не обърнах внимание на това травиално съобщение, но по-късно си спомних, че кметството на столицата Москва има статут на Правителство както на Москва, така и на подмосковието.

Не познавам закона за закупуване на земи от чужденци-физически и юридически лица, и този за статута на земите принадлежащи на чужди държави на територията на България, но възникват няколко  въпроса:

– Кога и като какви / в юридически смисъл/ кметството е закупило земята? Правен ли е юридически анализ при придобиване на собствеността?

– Как и кога е утвърден проекта на почивния комплекс?

– Какъв ще е статута на почивния комплекс-дипломатически или на търговско дружество?

– Какъв статут ще имат работещите в комплекса-на служители на руско представителство или с разрешение от българските власти за работа?

Задавам си тези въпроси, без всякакви фобии, и знам, че отговор няма да получа, но барута в барутницата трябва да е сух. Утре, може например кметството на Кувейт да иска да изкупи Странджа и да си направи каквото си иска.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: