mix

Лондон 2008 – 2012 стартира.

Posted on: 07.09.2008

Жива инсталация „850 „.
Британските власти обнародваха плана за „Културната Олимпиада“, четири годишен маратон, изпреварваща Олимпийските игри през 2012 в Лондон. Главната задача на проекта организаторите виждат във въвличането на нелондонски музеи, театри и културни учреждения. В противен случай британската столица няма да избегне обвиненията, в това, че само тя получава дивиденти от Игрите-2012 година.

Стартът на „Културната Олимпиада“ ще бъде даден на 26-28 септември 2008 година с названието „ Открит Уикенд“. През почивните дни са запланирани стотици мероприятия /500/, в това число открити репетиции на Кралската Опера-Ковън Гардън, специални фоерверки около Блекпулската Кула, Големия Шекспиров Фестивал, кинофестивали + каквото се сети човик в областа на изкуството. Предвидени са 40 млн.анг.лири.

По това време лорд Кроу, председател на организационния олимпийски комитет, в миналото двукратен олимпийски шампион, е решил да се включи в културната олимпиада с участието си в живата инсталация „850“ на художника Мартин Крид.    

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: