mix

Врели некипели.

Posted on: 02.09.2008

 Ето на какви врели некипели новини попаднах миналата седмица:

1. Познатият ни от филма „Досиетата Х“ артист Дейвид Духовни сега е зает със серияла „Californication“, където играе ролята на писател-плейбой, за която през 2007 година получи „Златен глобус“. Дали се е вживял силно в този роля, но миналата седмица е влязал в клиника да се лекува от сексуална зависимост /sexual addiction/. Това е названието на психическо разстройство със симптоми за постоянни „срамотни мисли“ или както казва Иванчо „Другарко учителко и за трактор да ми говорите, аз за е…е си мисля“. Във научните медицински среди сексуалната зависимост не се признава за болест и много учени смятат, че е измислица. И сигурно е така, иначе мъжката половина в България трябва да се лекува. За женската- нямам информация.

2. Днес ще се състои среща на представителите на Министерството на отбраната но Великобритания и РЕТА /Обществото за етическо третиране на животните/. След срещата, кралските гвардейци на Елизабет ІІ, охраняващи Бъкинганския дворец, могат да се лишат от знаменитите черни шапки от канадски мечки. РЕТА искат да ги заменят с изкуствени материали и за целта са предоставили мостри с дизайн на известни моделиери. И у нас има защитници на черните канадски мечки-щрак на снимката взета от тук.

3. Държавната комисия на Руската Федерация за почетните знаци, медали и ордени е предложила за учредяване на медала „За принуждаване към мир“. Медала ще се връчва на руските участници във войната в Южна Осетия. Сещам се за един много стар виц: Такава борба за мир ще избухне, че камък върху камък няма да остане.

4. На жителите на Уляновска област РФ за четвърти път им е предложено да се опитат да заченат дете, което да се роди на 12 юни – деня на Русия. Тези които ще успеят могат да получат награди в размер около 300 $ или битова техника. Тази година месните власти са се погрижили за здравето на младите призьори и са посъветвали жителите на района на 12 септември да не употребяват алкохол. Наложена е забрана за продажба. Денят 12 септември има няколко наименования-“Ден на зачатието“, „Ден на семейното общуване“ и „Ден на трезвеноста“ и минава под слогана „Роди патриот в деня на Русия“

Употребата на твърд алкохол в Уляновска област е 15 литра/годишно на глава на населението и едва ли, ако в едно семейство пият яко, въздържанието в деня на зачатието може да спаси рожбата от уврежданията. Можеха да помислят и за спиране на тока на 12 септември, ранното лягане може да помогне за подобряване на демографията.

5. Държавната Комисия по подръжка на добродетелите и предовратяване на пороците в Саудитска Арабия забрани на мъже да разхождат по улиците, парковете и обществените места своите домашни любимци-кучета и котки. Повод за това решение е, че мъжете все по-често използват своите домашни любимци като повод да завържат мимолетно запознанство с жени и по този начин се нарушават религиозните норми за семейството. За сега тази забрана се отнася само за Рияд. Забранена е и търговията с домашни любимци, като коственно се ограничава безсрамието и разпуснатоста. За жените тази забрана не се отнася.

Съгласно мюсюлманската традиция кучетата са нечисти животни, въпреки, че е разрешено да ги ползват за лов и охрана. Котките, напротив, се ползват с голямо уважение. Един от най-близките сподвижници на Мохамед имал име Абу Харайра, което означава „баща на котките“. Името си получил за това, че винаги се появявал с котенце в ръце.

Да си призная не съм видял нито мъже, нито жени да си разхождат котките.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: