mix

Уважавам Сара Пейлин.

Posted on: 31.08.2008

Сара Пейлин играе баскетбол с фанелка №22

Сара Пейлин със семейството се. Съпруга и е „ескимоса “ с червената връзка. Петото и дете го няма на снимката. То страда от синдрома на Даун.

Вече почти всичко знаем за нея:републиканец-консерватор; като тийн е пробвала марихуана; спортиска; спечелила е ІІ място на конкурса за красота в щата Аляска през 1984 година; бакалавър журналист; против е промените в данъчната система на САЩ; подкрепя увеличение на добива на нефт и газ от щата Аляска с цел намаляване зависимоста на САЩ от вноса; яростен противник на абортите; няма опит в работата в администрацията и външната политика; говори това което мисли.

Е, за какво я уважавам? Когато е била в ранна бременна с петото си дете, лекарите установили, че то, нероденото има синдрома на Даун. В тези случаи абортите са разрешени и желателни, стига майката да иска това. Сара Пейлин отговорила на предложението за аборт:“Детето ми е Божи дар“ и отказала. Затова е уважавам, че принципите на живота които проповядва се спазват бекомпромисно от нея, дори когато засягат самата нея. Сега е гъмжило от хора които едно мислят, друго говорят, а трето вършат. Вие как мислите?

Advertisements
Етикети:

14 Коментари to "Уважавам Сара Пейлин."

За съжаление все по-често виждаме хора, които защитават някакъв принцип, който са готови да заобиколят или прекрачат, ако ги застигне тях самите. Браво на нея.

Ще ти посоча една грешка – данЪчна система. Не съм ти обаждала друг път такива неща, но сега си струва да го направя.

Мерси Нели.Те това е техническото образование минало през техникум.

аз пък изобщо не смятам, че едно такова дете е божи дар – напротив, то е бреме за семейството си и особено за останалите деца в него.

longanlon, аз пък се въздържам да обиждам, но не ти прави чест последният коментар. Поне замълчи преди да насажаш човекоомраза. Когато човек списва (четен) блог, би трябвало да носи отговорност за изказванията си. А това при теб често отсъства. С това приключвам директните си обиди и ти пожелавам да помъдрееш малко. Това би било полезно не само на теб, но и на хората, които те четат и ти вярват.

longanlon, важното в случая е какво смята майката, а не евгениката, ти и аз. За мен е важно, че един човек борещ се за някоя кауза, в случая против абортите, не пристъпва принципите които е защитавал, дори когато тези принципи засягат самия него.

Точно този избор е много труден. И тук съм съгласна с Канев. Когато защитаваш някаква идея ти прави чест, че не прегазваш позицията си, ако така ти е по-удобно.
Иначе може да се проведе доста оспорвана дискусия кой избор е правилният. И всеки ще извади километрични доводи в своя защита.

Нели, това е може би, най трудния избор на една майка.

Ако оставим проблема с умствено увредените деца, самите зародиши все още не са хора. Дори една котка има много по-развита нервна система от тях и е в състояние да изпита повече неща.

Но постоянството в глупостта, което е проявила героинята на този разказ, ще зарази и други хора – да го проявят и те.

Ако ще разглеждаме въпроса от медицинска гледна точка имам да добавя, че петото и дете се е родило преди няколко месеца. Значи е заченала на 42-43 години и не е спазила указанията на старите български баби, които на времето бабуваха /бабинден/-жената ражда до 38 години.

Както казваш, Сара Пейлин заслужава уважение дори и само заради това, че следва принципите, които защитава. Да не бъркаме, обаче, уважението с подкрепата, защото когато подобни принципи са вкарани в закони, те могат и да ограничат правата на гражданите. Аз нямам намерение да се бъркам в главите на настоящите и бъдещи майки, но смятам, че е логично всяка жена да има право на избор дали да направи аборт или не. Не става въпрос за болни или здрави бебета, а по принцип.
От консерваторските среди са излезли доста, според мен неправилни, предложения по отношение на абортите и контрацепцията -а последният случай беше предложение за забраната на свободната over-the-counter продажба без рецепта на контрацептива Plan-B, а освен това тези среди са против спешната контрацепция и morning-after-pills по принцип.
Да не говорим, че някои щати са против контрацепцията, но пък за смъртното наказание… 😉
А има и още – т.нар. abstinence-only-education, при който дори не става въпрос за морална пропаганда на сексуално въздържание преди брака, а просто сексът преди брака не се коментира като възможност.
Всичко това е ограничение на свободата на личен избор, а аз съм против това по принцип.

Извинявай kanew, но ми се струва, че нещо си объркал понятията.

Доколкото схващам, ти уважаваш сенаторката, защото „принципите на живота които проповядва се спазват бекомпромисно от нея, дори когато засягат самата нея“, нали така?

Само че сляпото, безкритично или както ти казваш безкомпромисно придържане към дадено положение, дори когато знаеш, че въпросното положение може в някои случаи да нанесе вреда, се нарича догматизъм.

Щото те и терористите-камикадзета спазват безкомпромисно религиозните и житейските си принципи, дори когато засягат в много голяма степен самите тях. По същата логика трябва да уважаваме и тях, може би?

Хайде да не смесваме принципността с догматизма.

Този факт от биографията на Сара Пейлин наистина я прави достойна за уважение и я характеризира като човек, който може да носи и не бяга от отговорност.

Преди всичко хуманната постъпка на Сара е от чисто християнска гледна точка. За да се реши първо да има 5-то дете и то установено със синдром на Даун, това може да го направи само една силно любяща майка.
Познавам млади момичета, решили „избавлението“ си от нежелания плод чрез аборт и вече женени не могат да си имат дечица, дори и силно да желаят това. А чувството за виновност ги гризе за цял живот.
А познавам друго семейство, оженени на 21 години и първото им дете е със синдрома на Даун. Предложиха им да го оставят в „Дом майка и дете“, но те са също християни и си приемат детето като дар от Бога. Това им даде импулс да създадат Фондация за отглеждане на изоставени деца.
Помислете, преди да коментирате!

Заради хуманната и постъпка от християнска гледна точка съм оглавил поста си „Уважавам Сара Пейлин“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: