mix

Кадафи стана цар на царете.

Posted on: 30.08.2008

 

Либийският лидер Муамар Кадафи е бил удостоен с титлата „ цар на царете, султаните, принцовете и щейховете на Африка, съобщава АФП. Това високо звание му е било присвоено от главите на 200 африкански племена, събрали се на форум в Бенгази в чест на 39 годишнина от идването на Кадафи на власт.

Старейшините на племената, много от които носели златни корони и многоцветни облекла, подарили на Кадафи много подаръци сред които – кралски трон, Коран от ХVІІІ век, щраусови яйца, традиционни дрехи и угощения.

Кадафи, на свой ред, призова гостите да окажат натиск върху правителствата в своите страни с цел да се обединят всички африкански страни и създадат „Съединени щати на Африка“.

Моамар Кадафи дойде на власт в Либия на 1 септември 1969 година след успеха на възглавявания от него военнен преврат, в резултат на което беше свален крал Идрис І. По това време много млади арабски офицери бяха прегърнали идейте на Гамал Абдел Насър зо великата арабска нация.

Ние гледаме често на Кадафи с насмешка, но ако не се лъжа, днес подписва договор с Берлоскони, съгласно който, Италия в продължение на 25 години ще изплаща 200 000 милиона щ.$ ежегодно като обезщетение за колониалния период / 1911 -1945/ под формата на строителство на пътища, магистрали /От границата с Тунис до границата до Египет/ и проекти в енергетиката.

 

Advertisements

3 Коментари to "Кадафи стана цар на царете."

гледаме го с насмешка, но накрая все той последен се смее

Чудя се защо ходи с ушанка?

Сигурно е в някоя руска църква.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: