mix

Чесбоксинг.

Posted on: 09.07.2008

 19 годишния руснак Николай Сажин стана новия шампион по шахбокс, след като матира в петия рунд немеца Франк Щорц в Берлин.

Основател на шах-бокса през 2003 г. е холандския художник Йепе Рубинг, който е взел идеята да съвмести шаха и бокса от френския автор на комикси Енк Билал.Първите такива комикси са били публикувани през 1992 г.

Спортистите започват двубоя зад шахматната дъска, а след четири минути продължават двубоя по правилата на бокса. Боксовият рунд продължава три минути. Преди да се върнат отново на шахматната дъска, съперниците си снемат ръкавиците и си слагат наушници, за да не им пречи шума на запалянковците. Двубоят продължава 11 рунда-шест шахматни и пет боксьорски.  Победителят може да се определи по точки, нокаут или обяви мат на противника. Освен това, участниците могат да бъдат дисквалифицирани за продължително обмисляне на шахматните ходове или за нарушения на правилата на бокса.

Advertisements
Етикети: , ,

5 Коментари to "Чесбоксинг."

Рицарски спорт

И умни и смели!

хохо, значи изобщо не е нужно да си добър шахматист, за да спечелиш – само трябва да нокаутираш противника си в първия или втория боксов рунд (ако се бавиш достатъчно с ходовете, той няма да има време да те матира за два шах-рунда)

🙂 не знаех за този спорт хехе. Интересно е. Само да попитам – Николай Сажин на колко години е? 9 или 19? Предполагам, че е техническа грешка и имаш предвид 19, защото иначе не ми се струва добра идея детенце да играе шах и да се млати 😀

Поздрави!

Вместо 1 съм чукнал !. Разбира се, че е на 19 годинни и е студент, без да се уточнява специалноста. Вероятно нещо спортно. Много боксьори за да избият комплекси поиграват и шах-демек удрят ни в главата но ние не губим разум.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: