mix

Внимателно с коментариите.

Posted on: 08.07.2008

 Блогерът Сава Терентиев получи за коментар в Livejournal една година условна присъда. Присъдата беше произнесена на 7 юли от градския съд на Сиктиквар / столицата на любимата ни Коми /. Прокоратурата искаше за блогера 1 1/2 година условна присъда.

Терентиев беше признат за виновен по част 1 член 282 от Наказателния кодекс на РФ / възбуждане на ненавист, вражда или унижение на човешкото достоинство / който предвижда затвор до 2 години.

Сава Терентиев през февруари 2007 г. в коментар към поста на блогер дави нелицеприятна оценка на милицията и предлага да изгорят представителите на правоохранителните органи по площадите.

Сава Терентиев, станал първия блогер осъден за коментар в блог, в своята последна дума благодари на роднини, приятели и журналисти и нарича процеса против него като “ интересен и весел „. Не се признава за виновен и вероятно ще обжалва присъдата.

Неговият блог е тук

Advertisements

6 Коментари to "Внимателно с коментариите."

[…] Първа идея — тук и по-конкретно тук. Второ, вече факт — тук. Имам странното чувство, че всеки, който се докопа до […]

Който владее информацията, той владее света. Никой не се е отказал да владее, ако не целия свят, то поне малка част от него. Преди много години имах приятел словоохотлив и свободолюбив. Винаги, приключвайки телефонния си разгор от къщи казваше : Да ви е.. м…..
защото имаше манията, че го подслушват. Беше прав.

А има ли изобщо свобода на словото? ;))

Има, ако водиш диалог със самия себе си!

Коя е тази държава Коми? Само аз ли за първи път я чувам? *изчервява се*

@ Selene. Ако не се шегуваш, Коми е част от Руската Федерация. Навремено хиляди българи вадеха си хляба като сечаха дървесина. Но това е част от миналото, а то се забравя бързо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: