mix

Старото джапане гръмна.

Posted on: 03.07.2008

Днес, както винаги, около 6.30 часа съм сложил кафеварката, а радиото ми е пусната на вълните на Хоризонт в очакване на първия преглед на печата.Отначало се чуха няколко слаби взрива, когато изтрещя големия взрив, а след него белия облак. От караулката на моя дом, взрива ми се стори в района на летището и помислих, че е паднал самолет. Останалото всички го знаят. Първата плаха, но достоверна информация се появи по агенция Фокус, а след това по канала, Коритаров и Ани Цолова. По стар български обичай засегнатите хора научиха последни какви мерки трябва да се вземат. Пълен усер в координацията.

Не бих писал този случай, ако към 9.00 не чух телефонното интервю с Генерал Н.Колев-бивш н-к щаб на БА, а сега, ако не се лъжа, н-к канцеларията на Президента. Та той заяви че този проблем, стои от 6 години в резултат на редуциране на армията ни. Не, г-н Колев. Още през 1996 година, парламентарната комисия по национална сигурност, с председател покойния Николай Добрев, взе решение да започне унищожаването на натрупаните взривни вещества. В някой барутни погреби се съхраняват хиляди тонове барути произведени още по царско време, преди втората световна война. Пак по стар български обичай, началото стартира с голям хъс, но амплитудата на затихване скоро си свършва работата и се стига до забравата.

Да се радваме Богу, че взрива стана в ранните часове.

 

Advertisements

2 Коментари to "Старото джапане гръмна."

Аз не съм слушала нито радио, нито каквито и да е новини днес. При теб пробитам за пръв път. Винаги казваме „Добре че не стана по-лошо!“.
Обачемай не това е правилният подход. Не бива да се стига до никакви взривове. Армията ни е бастисана отдавна, реално гражданска защита действа само при инциденти… А е нужно и за предпазване от тях да имат програми.

Днешния инцидент показва само че нито идна институция не си гледа работата и всичко върви на самотек. Като слушам комшии и приятели вече никой не вярва на приказките на институциите. Жалко, много жалко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: