mix

Прекален светец и богу не е драг.

Posted on: 06.05.2008

 

Неотдавна, изследване, проведено от ООН, показа, че отглеждането на животни е „виновно“ за 40 % от изхвърляните в атмосферата парникови газове, включително и тези от автомобилите, корабите и самолетите.

Това не остана незабелязано от организацията по защита правата на животните РЕТА / People for the Ethical Treatment of Animals /. От десетина дена е обявена кампания против бившия вице-президент и защитник на околната среда Алберт Гор за неговата привързаност към месната диета и особенно към пилешкото месо.

Активисти на кампанията призовават хората за незабавни действия, за да се съхрани екологията на планетата. Решението на проблема с замрасяване на атмосферата може да стане с преминаване на вегитарианска диета. Твърди се, че за 30 дена отказ от месо в атмосферата няма да бъдат изхвърлени 122 килограма въглероден двуокис.

Защитниците на животните обвиняват Гор в лицемерие: „ Когато америнците изяждат повече от 1 милион пилета всеки час, Алберт Гор не споменава, че птицевъдството е голям проблем за екологията“.

Към акцията на РЕТА се присъедини и Пол Макартни. Като вегитарианец, той предложи всички да се откажем от месото и преминем към вегитарианството в името на екологията.

Тук е мястото да напомня на активистите на РЕТА, че православните, поне тия които 40 дни преди Великден постят, изпълниха дълга си както пред Бог, така и пред екологията.

Аз не постя и не съм вегитарианец. Не смятам да си сменям табиетите.

 

Advertisements

5 Коментари to "Прекален светец и богу не е драг."

Aз пък четох, че е 15%, тук виждам – 40.. Така или иначе ясно е, че тия цифри са абсолютно произволно измислени. Вече не вярвам на нищо, което „защитници на правата на животните“ казват и вярвам само на 20% от това, което „природозащитниците“ казват. Сами си го изпросиха с фанатичните си глупости и откровени лъжи.

Щракни на РЕТА и виж какво пише на техния сайт. Търсих доклада на ООН но и така не го намерих. Покрай екологията много глупости се изписаха.

Тия въглеродни истерии трябва да спрат вече, щото натежават и са крайно лицемерни.

Може би в момента изпитваме „ефекта на пеперудата“ в такава сложна система като климата. Но хауса , след няколкогодишни синусиодални изменения ще успее да отрегулира.

[…] И Ал Гор да не си. Преди време Ал Гор беше обвинен в лицимерие от организацията за защита правата на животните РЕТА. Активистите отбелязваха, че отглеждането на животни е една от основните причини за изхвърлянето на парникови газове в атмосферата, но това не пречи Ал Гор да е голям любител на месото /виж моя пост/. […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: